Vesteda heeft ons bericht dat zij de huurverhoging per 1 juli 2016 gaan doorvoeren conform de besluitvorming in de Tweede Kamer. 

HBV de Stroken Vesteda huurbeleid 2016

In de ogen van het bestuur is dit niet bepaald fatsoenlijk van Vesteda gezien het feit dat de betreffende wet nog moet worden goedgekeurd door de Eerste Kamer en derhalve op dit moment geen status heeft.

Vesteda gaat er op voorhand vanuit dat deze goedkeuring wel het geval zal zijn en gaan dan uit van een huurverhoging zoals het Ministerie van Wonen aangeeft in een circulaire waarin de “spelregels” voor de huurverhoging zijn opgenomen (zie bijgaande Circulaire huurprijsbeleid)

Gezien het feit dat de Eerste Kamer nog moet besluiten heeft het Vesteda Platform gemeend een brief te moeten schrijven aan de leden van de Eerste Kamer die op 14 maart over de betreffende wet een besluit zullen nemen. In deze brief wordt een en ander verduidelijkt waarom het voorstel van het Ministerie niet zonder meer kan worden uitgevoerd.

Conform de Overlegwet vraagt Vesteda de huurdersvereniging haar advies te geven over het toe te passen beleid. Het bestuur van de huurdersvereniging is van mening dat op deze wijze een advies niet behoeft te worden gegeven als Vesteda zonder meer overgaat tot een huurverhoging conform de richtlijnen. Daarnaast willen wij wel aangeven dat Vesteda zich niets laat gelegen aan deze Overlegwet en haar eigen weg in deze gaat waarbij ieder advies van een huurdersvereniging tot nu toe geen enkele indruk maakt.

Wij willen ook graag uw mening horen alvorens wij aan Vesteda een advies uitbrengen. Wij vragen u dan ook, indien u dit gewenst vindt voor uw situatie, ons aan te geven met welke overredingskracht c.q. opmerkingen van uw kant, wij Vesteda moeten adviseren om te bewerkstelligen af te zien van dit vooringenomen beleid. Op voorhand zijn wij wel bereid om aan te geven dat de percentuele verhoging als gevolg van inflatie toegepast mag worden.

Graag vernemen wij uw mening hierover. U kunt dit doen via het contactformulier op de website of in een bericht aan het secretariaat via onze contactpagina.


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin